You are here

5 posts / 0 new
Last post
Saving Slideshow Presets #1
bob william's picture
by bob william
March 12, 2014 - 3:21pm

I’ve created a custom Preset for a number of slideshows within the same Project. When I create each slideshow I’d like to use the same presets. After setting the parameters for each aspect in the Preset window I click on ‘OK’ per Aperture Help’s menu instructions.

The problem arises when I go to actually create the new Slideshow from an album of images in that Aperture Project: I’m not offered the preset I just created. However, when I go back to the Preset for Slideshow drop down window I do see the new custom Preset I had created; I see each parameter correctly shown as I chose it previously.

​Although I saved it with my ‘OK’ why am I not offered it when I need it to create my new Slideshow ?

Thank you for any help you may be able to offer.

Bob

Bob S.

Walter Rowe's picture
by Walter Rowe
March 13, 2014 - 4:19am

Try duplicating one of the slideshows containing your presets. You can then rename it and change what images are shown. Slideshows work like albums in terms of the images contained in them. You can delete the images in it and add new ones. You could even duplicate one of your current custom slideshows, name it something like “slideshow template”, then duplicate that as your starting point for all new ones.

You might even create a top level folder called TEMPLATES where you store master templates for all kinds of things .. project structures, slideshows, books.

bob william's picture
by bob william
March 17, 2014 - 10:27am

Walter

Your suggestion worked perfectly. Thank you.

Bob

Bob S.

michel.corbin@gmail.com's picture
by michel.corbin@gmail.com
April 6, 2014 - 12:48pm

I have the same issue that Bob mentions except the solution that Walter proposes does not work for me. I duplicate a slideshow preset, give it a new name (in this case I copied Classic and called it Classic Shuffle). I also tried modifying an existing preset, but the change I made (I selected the Shuffle slide order option) were not included in a new slideshow I created.

Thank you,

Mich

PS: I tried shutting down Aperture and restarting, no change.

PPS: I am using Aperture 3.5.1

Walter Rowe's picture
by Walter Rowe
April 6, 2014 - 8:49pm

I didn’t say duplicate a slideshow preset. I said duplicate a slideshow you have completed, then delete all the images in your duplicate slideshow and populate it with new images. Slideshows, like albums, can contain images from any project and you can put them anywhere an album can go.

You may login with either your assigned username or your e-mail address.
Passwords are case-sensitive - Forgot your password?